Nieuws

Waterontharder

Wanneer u de badkamer na gebruik niet droogt ontstaat er kalkaanslag op uw douchepanelen, kranen en ander sanitair. Met een waterontharder behoort dit tot het verleden. Tevens zullen uw apparaten als een wasmachine, vaatwasser, cv ketel, Quoocker, koffiezetapparaat en kranen langer meegaan en minder energie verbruiken met een waterontharder.
Een waterontharder voorkomt daarnaast veel huidproblemen; hard water ontvet, wat een droge huid en vaak huidirritatie tot gevolg heeft.
Kalkvrij water heeft de eigenschap bestaande kalkaanslag op te nemen. Het resultaat zal zijn een (blijvend) kalkvrije badkamer, keuken en ander sanitair. Bovendien wordt de kalk in uw apparatuur opgenomen, wat zorgt voor verlenging van de levensduur van bijvoorbeeld keramische kranen en verwarmingselementen die tevens minder energie verbruiken.

Asbestdaken verboden in 2024

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Dat betekent dat gebouweigenaren deze daken voor die tijd en op eigen kosten moeten laten verwijderen. Het verbod geldt alleen voor asbesthoudend materiaal dat in contact staat met de buitenlucht, bijvoorbeeld in golfplaten en dakleien.
Eigenaren van asbestdaken zijn zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van asbest. Er komt hiervoor per 1 januari 2016 een subsidieregeling

Nul-op-de-meter-lening naar 25.000 euro

Woningeigenaren die hun huis renoveren naar nul-op-de-meter kunnen daarvoor vanaf 1 januari 2015 €25.000 lenen.
Dit was €13.500. Ook kopers van nieuwbouw-woningen met nul-op-de-meter kunnen gebruik maken van deze extra lening, zo schrijft minister Blok aan de Tweede Kamer. Met de maatregel komt de minister de partijen tegemoet die op 29 september de Deal Stroomversnelling Koopwoningen hebben ondertekend.